A pulzáló elektromágnesestér hatásai

ÉRTÁGÍTÁS, és a VÉRKERINGÉS BEFOLYÁSOLÁSA

Az elektrolitok és más részecskék áramlása a testben, mint például a vér és nyirokkeringés, kívülről befolyásolható az elektromos árammal és az elektromágneses erőtérrel (Smith T. L. és mtsai, 2004).
A mágneses erőtér-terápia a különböző hatásmechanizmusai által, különösen a hajszálerekben javítja az áramlási tulajdonságokat (mikro keringés). Ezáltal jön létre a táplálékok optimális transzportja és elszállítása, az anyagcsere és a végtermékek szállítása. Számos betegség oka (90%) a kapillárisokban meglévő keringési rendellenesség. Minthogy a szöveteket mindenekelőtt a kapillárisok táplálják, ezért végül is nem a nagy erek a döntőek az oxigénellátásban, hanem a mikro keringés, mivel a keringés valamennyi strukturális és funkcionális tényezője végül is a kapillárisok feladat-teljesítésétől függ.
A meghatározott intenzitású és frekvenciájú tartományban gerjesztett mágneses erőterek elősegítik a perifériás érhálózat továbbfejlődését (neoangiogenesis), ezáltal is növelve a szövetek jobb vérellátását és az oxigén parciális nyomását és a szövetekben (Ameia Yen-Patton és mtsai, 1988).
Ez leginkább a hajszálerek esetében fontos, hiszen ezek biztosítják az adott szövet vérellátását. A vérkeringés serkentésével élénkül a szövetek tápanyag- és oxigénellátása, valamint a salakanyagok elszállítása is.
Ez a jótékony hatás leginkább a vérkeringéssel összefüggő betegségek esetén használható ki, mint pl. diabetikus angiopátia (az alsó végtagok vérellátási zavara cukorbetegeknél), a szív íschémiás megbetegedései (pl.: angina pectoris), vérnyomás problémák stb. esetén.
Egy, a vérnyomást befolyásoló hatásáról szóló összefoglaló cikk (McKay J. C. és mtsai 2007) szerint a tudományos cikkek fele számol be értágító hatásról, a másik fele pedig nemcsak erről, hanem arról is, hogy a kezelés valóban lehet értágító hatású, de adott esetben – függően a vénák eredeti tónusától – érszűkülés is bekövetkezhet. Valószínű emiatt vélik sokan úgy, hogy a pulzáló mágnesterápiás kezelés az egészséges egyensúlyi állapot létrehozására „törekszik” a szervezetben.

ANTIEMBÓLIKUS HATÁSA (VÉRHÍGÍTÁS)

A pulzáló elektromágneses terek a fehérvérsejteket pozitívan befolyásolják, és bizonyos prosztaglandinok képződését növelik. Ezek gondoskodnak arról, hogy a vérlemezkék nehogy túl nagy csomóban olvadjanak össze, mert ezek ismét az érelzáródáshoz vezethetnek.
Ebben az összefüggésben ugyanaz a hatás lép fel, mint a gyógyszeres kezelésnél, amelyet az artériás embólia magakadályozása érdekében használnak. Ezért elmondható, hogy a rendszeres pulzáló mágnesterápiás kezelés segítségével, elkerülhető a szívinfarktus vagy a stroke veszélye!

MOZGÁSHIÁNY KIEGYENLÍTÉSE

Már egy 8 perces pulzáló mágneses erőtér kezelés energia potenciálja megfelel egy 60-90 perces átlagos testmozgásnak.
Minden testmozgásnál – értelemszerűen az igénybevétel függvényében – bekövetkezik a kimerülés.
Ezzel szemben a mágneses erőtér terápiának, azaz előnye, hogy az energia felépítés semminemű egyidejű energiafelhasználást nem okoz.
Ennek, azaz oka, hogy a kezelés során nem kell mozogni, hanem csak feküdni az applikátor matracon, és egyszerűen csak lehet élvezni az ellazulást.

ÖREGEDÉST GÁTLÓ HATÁSA

A pulzáló mágneses erőtér felhasználása az indikációk mellett az akut és krónikusbetegségek esetén részesül előnyben, mint élénkítő és az öregedést gátló terápia, hogy a test gyenge pontjainak célszerű megerősítése következtében a megbetegedések ne jöhessenek létre.
Minden szervezetnek vannak gyenge pontjai, melyek szabály szerint genetikai tényezőktől függenek.
Habár a pulzáló mágneses erőtér a géneket megváltoztatni nem tudja, de arra képes, hogy a test gyenge pontjait pozitívan befolyásolja.

Összességében

A pulzáló mágneses erőtérrel történő stimulálás során a következők tekintetében érhető el hosszú távú eredmény az öregedés lassításában. Megnövelt kiválasztás - bőr kisimulása – kötőszövetek erősítése – javított csontfelépítés – test rugalmasságnak növelése – bőrpótlás erősítése – életöröm – jó közérzet, testsúlyszabályozás (salaktalanítás) – izom felépítés –vitalitás növelése –potencianövelés – érzékszervek erősítése – jobb bőrlégzés és a relaxáció támogatása.

GYULLADÁSGÁTLÓ HATÁS

A gyulladás az immunrendszer válasza egy fertőzésre vagy irritációra. Számos betegség patológiai alapját képezi, így nem meglepő, hogy egyike a leggyakoribb folyamatoknak.
A gyulladás a szervezetnek több tényező által okozott szövetkárosodásra adott reakciója. Ennek a sérülésre adott válaszreakciónak a biológiai jelentősége és célja az, hogy felszámolja a szövetkárosodás okait és következményeit. A folyamat a kiváltó ok károsító hatásaival kezdődik, mely elindítja az említett nem specifikus választ. (A gyulladás helyi jelenségei: pír, duzzanat, hőmérsékletemelkedés, fájdalom, és funkciókárosodás.)
A károsító hatás következtében vazoaktív (az erekre ható) anyagok szabadulnak fel értágulatot létrehozva az arteriolákban és a mikroerekben is, valamint fokozzák a véráramlást, megnövelik a gyűjtővénák áteresztő képességét, ezáltal folyadék és fehérje jut a vénákon kívüli térbe. Fájdalmat okoznak, majd az immunrendszer aktiválódása révén (leukocyták és trombocyták) az érintett szövetek károsodását, majd regenerációját váltják ki (Szollár L., 2001). A kezelések következtében gyulladásgátló hatás lép fel, azaz a fent említett folyamat regenerációt elősegítő része felgyorsul a pulzáló mágnesterápiás kezelés sejtmembránokra gyakorolt hatása miatt. A pulzáló mágneses tér gyulladásgátló hatását már több esetben alátámasztották a klinikai tapasztalatok (Ozinkovskii V. V.,1980; Binder A., és mtsai 1984, Ganguly K.S., és mtsai, 1998; Durovic A., és mtsai, 2009), valamint több összefoglaló tanulmányban is elismerték a kezelés ilyen jellegű hatását.
Ez a pozitív hatása mind a bakteriális, mind pedig steril gyulladások esetében (köszvény, reumatikus arthritis) tapasztalható. Valószínűsíthető, hogy a gyulladásgátló hatás a plazmamembrán ATP- áz aktivitásán keresztül érvényesül (Selvam R. és mtsai, 2007).

IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE

Az immunrendszer aktiválása az egyik legfontosabb védelmi reakciója a szervezetnek az őt károsító betegségekkel szemben. A gyógyulás elengedhetetlen feltétele, hogy ez a védelmi válasz hibátlanul működjön.
Kísérleti bizonyítékok és klinikai tapasztalatok egyaránt igazolják, hogy a pulzáló elektromágneses tér az immunrendszerre serkentőleg hat. Pulzáló mágnesterápiás In vitro kísérletek (sejttenyészeteken, laboratóriumi körülmények között) az immunrendszer elemeinek szaporodását mutatták ki. (Cadossi R. és mtsai, 1992; Chiabrera A. és mtsai, 1994; Johnson M. T. és mtsai, 2001)

DUZZANAT ÉS ÖDÉMÁK ELTÁVOLÍTÁSA

Ennek a hatásnak a magyarázata is visszavezethető a pulzáló mágnesterápiás kezelés – már fentebb leírt – a sejt anyagcseréjére gyakorolt elsődleges hatására. A vérkeringés fokozásával segíti, hogy a gyulladásban kialakult pangás megszűnjön, így a duzzadás mérséklődjön, majd a sejtregeneráció aktivizálásával végleg megszűnjön. A klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a bokaficam során kialakult ödéma visszahúzódásának ideje jelentős mértékben csökkent a pulzáló mágnesterápia hatására (Pilla A. A ., Kloth L. 1997). A pulzáló mágnesterápia pozitív hatása az ízületek megbetegedéseire, sérüléseire
Az ízületi porckopás és a különböző degeneratív ízületi betegségek, az 50 éven felüli lakosság leggyakrabban előforduló mozgásszervi betegsége. A sokízületi gyulladással (rheumatoid arthritis) szemben a degeneratív ízületi betegség (osztreoartrózis) nem gyulladásos folyamat. A rheumatoid arthritis sok ízületet érintő krónikus ízületi gyulladás, mely az ízületeken kívül az egész szervezetet, szívet, tüdőt is megtámadja. Aktív és nyugvó állapotok, szakaszok váltják egymást a betegségben.
Eleinte a csukló és a kéz kisízületeinek fájdalma, merevsége jelentkezik. A merevség enyhülésével (a kéz bejáratásával) képes csak a beteg az ujjait ökölbe zárni. Később egyre több ízület károsodik. A degeneratív ízületi betegség az ízület és a csontfelszín fokozatos és folyamatos tönkremenetelével jár. Az összes ízületi gyulladás közül ez a leggyakoribb.
Az ízület területén és a csontvégi felszíneken található porcszövet elhasználódik, elkopik, elpusztul. A felszín egyre egyenetlenebbé válik, a csontfelszínen apró kinövések jelentkeznek. Általában túlterhelés, hirtelen megerőltetés, elhízás vagy az ízületet alkotó csontok elmozdulása okozza. A leggyakrabban érintett területek a deréktáj, a csípő és a térd. Szerepe lehet benne az öregedésnek vagy valamilyen betegségnek (például veleszületett ízületi deformáció) vagy trauma.
Klinikai vizsgálatok alátámasztották, hogy az alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses térrel való terápia az ízületi problémák kezelésében hatékony. Csont- és kötőszövetek megerősítése és stabilizálása Az elektromos és mágneses ingerlés célja mindig a gyógyulási folyamat korai és gyors beindításának elősegítése, törések és/ vagy átültetések esetén a csontszövet gyógyulását, és ez által a csont fúzióját eredményezve.
A pulzáló mágnes terápiának kiemelkedően fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, valamint pozitív hatása van a csontépítő sejtek működésére, ezért néhány kezelés után, komoly eredményeket lehet elérni vele ezeknek a betegségeknek a gyógyításában. A kutatók igazolták, hogy az elektromágneses mezők (PEMF) a csontsejtek sejtmembránjának jelátvivő útvonalait (Ca2+ - transzport) befolyásolja, és ezzel sejtszaporodást okoz (konszenzusdokumentum, 2003).
Az orvosi beszámolók fokozott csontképződésről számoltak be (Aaron R. K. és mtsai, 1989). A törések gyógyulási ideje lerövidül a kezeléseknek köszönhetően (Bassett C. A. és mtsai, 1974b; Canc V. és mtsai, 1991; Fontanesi G. és mtsai, 1993).
Mára nemcsak a tapasztalat, hanem tudományos munkák is igazolják, hogy a csontképző aktivitás megkétszereződik (Canc V. és mtsai, 1993). A pulzáló mágnesterápia hatására, sok esetben a gyógyszerfogyasztás csökkentése vagy teljes elhagyása is lehetővé válik (természetesen kizárólag orvosi egyetértés mellett). (pl. Guseo A., 1985; Guseo A., 1987c; Net14).

FÁJDALOM KEZELÉSE

Szervezetünk számára a legnagyobb egészségügyi problémát a fájdalom jelenti. Ezért a gyógyszereladási statisztikák élén a fájdalomcsillapítók állnak. Bár a fájdalomcsillapító gyógyszerek nagyon hatásosak lehetnek, legtöbb esetben azonban nem kívánt mellékhatásokat okoznak (a gyomorfekélytől egészen a szívinfarktusig vagy a gutaütésig minden megtalálható). Az ilyen mellékhatások megelőzése érdekében az orvostudomány folyamatosan törekszik új és kíméletes módszereket kifejleszteni. Egy ilyen modern módszer a pulzáló mágnesterápia.

A fájdalom kialakulása

A fájdalom az úgynevezett szabad idegvégződések mechanikus, termikus vagy kémiai ingerlésével jön létre. Az idegekben kémiai hírvivőanyagok (neurotranszmitterek) szabadulnak fel, melyek továbbszállítják a fájdalom jeleit a gerincvelőhöz. A fájdalom két fajtáját különböztetjük meg:

Pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító hatása (analgesia

) A pulzáló mágnesterápiás kezelés a gyulladáscsökkentő hatásával, helyileg mérsékli a fájdalmat az adott területen. A sejtanyagcsere aktivizálásával a többek között fájdalmat is okozó vazoaktív anyagok elszállítását segíti elő a gyulladásos területről.
A pulzáló mágnesterápia hatásának egy másik szintje, hogy befolyásolni képes az idegi ingerületátvitelt a gerincvelő szintjén (ezzel nagy sikereket elérve az idegi eredetű fájdalmak területén, pl.: isiász, trigemin neuralgia, fantom fájdalom).
A különböző, fájdalmakkal járó betegségek esetén az a szervezet válaszreakciója, hogy védeni kezdi a fájdalmas testrészt. Ezáltal tartósan túlterheli azokat az izomcsoportokat, amelyek létrehozzák a kímélő testhelyzetet, ennek eredményeként előbb vagy utóbb túlzott izomfeszültség lép fel az adott területen, így újabb fájdalommal kell szembesülnie a betegnek.
A pulzáló mágnesterápiás kezelés izomrelaxáló hatásával, az ilyen típusú fájdalmak esetén is sikereket ért el, de más izom eredetű fájdalmakra is hat. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján a következő panaszokra is alkalmaztak pulzáló mágnesterápiát: migrénes és tenziós fejfájásra, az állkapocs és a fogazat területén, nőgyógyászati panaszok esetében (menstruációs, ill. permenstruációs fájdalmaknál - nők érzelmi és testi tünetei a havi vérzést megelőzően), vérellátási zavarokra (Raynaud-szindróma), idegproblémákra, fantomfájdalmak, műtét és/vagy sérülések utáni fájdalmak enyhítésére is.
Figyelembe kell azonban venni, hogy a mágnesterápia nem úgy hat, mint egy fájdalomcsillapító injekció, hanem fokozatosan fejti ki hatását. Minél többször használjuk a pulzáló mágnesterápiát (ideális esetben naponta 2-3 alkalom), annál erősebben és tartósabban csillapítja a fájdalmat. Sok páciens számolt be már az első használat utáni jelentős fájdalomcsillapításról mozgásszervi problémák (pl. porcproblémák) kezelésénél. Egészséges önkénteseknél is igazolták, hogy a fájdalommal összefüggő érzőpályák ingerületének tulajdonságai befolyásolhatók a mágneses térrel (Sartucci F. L.és mtasi, 1997).
A pulzáló mágnesterápia a központi idegrendszer területén is kifejti hatását, így a testben lévő, fájdalmat szabályozó hormonok (szerotonin, endorfin stb.) helyes eloszlására is kedvező hatással van.

Pulzáló mágnesterápia az állatkísérletekben

Nemcsak klinikai tapasztalatok, hanem állatkísérletes bizonyítékok is alátámasztják a pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító hatását. Ez a tény eleve kizárja a szubjektív emberi tényezőket (melyekre hivatkozni szoktak, akik bizalmatlanok a kezelés hatékonyságát illetően), így igazolja a tényleges biológiai hatékonyságot.

Klinikai vizsgálatok

Emberek esetén rengeteg klinikai tapasztalat igazolta a kezelés fájdalomcsökkentő hatását, pl. íngyulladás (Binder A. és mtsai, 1984), ízületi problémák (Riva Sanseverino E. és mtsai, 1992), rheumatoid arthritis és fibromyalgia esetén (Shupak N.M. és mtsai, 2006), valamint medencetáji fájdalom (Jorgensen W.A. és mtsai., 1994; Varcaccio G. és mtsai, 1995), osteoartritises könyökfájdalom (Jacobson J.I. és mtsai, 2001), a lábszárfekély fájdalma (Stiller M.J. és mtsai, 1992), csípőprotézis-beültetés komplikációi (Konrad K. és mtsai, 1996) stb. esetén

CUKORBETEGSÉG SZÖVŐDMÉNYEINEK MEGELŐZÉSE

.Világszerte ma mintegy 239 millió ember szenved a cukorbetegségtől! A Nemzetközi Diabétesz Szövetség a cukorbetegséget a „21. század járványának” nevezi. A betegpénztárak költsége hatalmas: évente legalább 30 milliárd dollárt költenek a cukorbeteg biztosítottjaik kezelésére. Cukorbetegség két formáját különböztetjük meg. I-es típusú cukorbetegség: amely többnyire már gyermek-, illetve ifjúkorban kezdődik, egy autoimmun betegség, amelynél az immunrendszer hibás szabályozása következtében a hasnyálmirigy inzulintermelő bétasejtjei elpusztulnak. Így a hasnyálmirigy nem képes inzulint termelni (abszolút inzulinhiány), ami erősen megemelkedett vércukorszinthez vezet. A hiányzó saját inzulin pótlására az I-es típusú cukorbetegeknek életük végéig inzulint kell befecskendezniük. A II-es típusú cukorbetegséget: sokáig „időskori cukorbetegségnek” is nevezték, mivel korábban általában idősebb korban lépett fel. A társadalmi változások – mindenekelőtt sok gyerek túlsúlyossága a helytelen táplálkozás miatt – oda vezettek, hogy a II-es típusú cukorbetegség gyakran már gyermek- és ifjúkorban is fellép. Következetes terápiával a betegség mindkét gyógyíthatatlan formája tulajdonképpen uralható. Mindenesetre a cukorbetegség hosszú távon – függetlenül attól, hogy I-es vagy II-es típusú – mindig súlyos következményes betegségek kockázatát hordozza magában. Ezek gyakran sokáig észrevétlenül fejlődnek ki. A cukorbetegség azért alattomos betegség, mert amikor a tünetek nyilvánvalók, a károsodás a legtöbb esetben már helyrehozhatatlan.

Tipikus cukorbetegséghez kapcsolódó következményes betegségek

Kis véredények károsodásánál (mikroangiopátiánál) a kis erek keringési zavarairól van szó, ami által különböző szervek károsodhatnak. Nagy erek károsodása (makro angiopátia) is lehetséges. Ez pl. a lábak súlyos keringési zavaraihoz (pl. kirakatbetegséghez) vezethet, de szívinfarktushoz vagy agyvérzéshez is. Perifériás idegkárosodásban (diabéteszes polineuropátiában) a cukorbetegek mintegy fele érintett. Különösen a hosszú és finom idegrostok pusztulnak el. Ez korlátozott érzékelő képességhez vezet, amely révén a fájdalom, a hő vagy az érintés a végtagokban alig, vagy egyáltalán nem érzékelhető. Ehhez gyakran társulnak kellemetlen érzések, mint a fájdalom vagy égő érzés. Hosszú távon diabéteszes láb- szindróma fenyeget – és ezzel az érintett láb amputációja.
Vegetatív idegrostok is lehetnek érintettek a diabéteszes polineuropátiában (pl. azok, amelyek az erek szélességét, a szívfrekvenciát, a hólyag- és végbélfunkciót vagy a szexuális funkciókat szabályozzák). Retina károsodásánál (diabéteszes retinopátiánál) azon kis erek keringési zavarai lépnek fel, amelyek a szem hátsó pólusából indulnak ki. A következmények a korlátozott látásélességtől vagy látómezőtől a megvakulásig terjedhetnek. Vese károsodásának (diabéteszes nefropátiának) egy enyhe fehérje kiválasztás, de egy dialízis függő veseelégtelenség is lehet a következménye. A vesekárosodás kockázata jelentősen megnő, ha egyúttal magas vérnyomás is fennáll, de a túl magas vérnyomás (arteriális hipertónia) miatt súlyosbodhat is. Száj- és fogínyproblémák, mindenekelőtt a fogínygyulladások, valamint a fogak körüli tartóapparátus roncsolódása (parodontitisz) ugyancsak nagyon gyakori a cukorbetegeknél. Ezen kívül a diabéteszes betegek gyakran szenvednek parodontális tályogoktól, a szájszeglet berepedéseitől vagy fogászati kezelések utáni sebgyógyulási zavaroktól.
Ezeknek a késői szövődményeknek a megakadályozása vagy kezelése a legfontosabb intézkedés, hogy az érintett jó életminőségét lehetőleg sokáig megőrizzük. Minél korábban kezdjük el a megfelelő terápiás kezeléseket legjobb, ha még a tünetek kialakulása előtt tesszük. Pulzáló mágnesterápia a cukorbetegség kezelésére
A pulzáló mágnesterápia sok alkalmazási lehetőséget nyújt, a cukorbetegeknek részére – bármelyik típusról legyen is szó. A pulzáló mágnesterápia alkalmazása javítja a hajszálerek keringését és a sejtek anyagcseréjét, ezzel lehetővé teszi a vérben található anyagok (pl. a cukor, az oxigén, vagy az immunanyagok) felszívódását sejtek számára.
A tanulmányok a pulzáló mágnesterápia pozitív hatását mutatták ki a sebgyógyulás, valamint az idegi struktúrák javításában is. Ez a módszer segít a szervezetünknek a (mindennapi) stressz-szint csökkentésében. A stressz az adrenalin és a kortizol hormonok révén fokozza a szervezet cukorkibocsátását a vérbe a májból, ami tovább rontja a cukorbetegek anyagcserehelyzetét.

A gyógyszerek csökkentése mágnesterápiával

Az átlagos vércukorszint csökkenését főleg a II-es típusú cukorbetegeknél lehet megfigyelni, ami kevesebb gyógyszert tesz szükségessé. Fontos – különösen a pulzáló mágnesterápia alkalmazásának kezdetén – figyelni a szigorú vércukorkontrollra, hogy adott esetben rögtön csökkenthessük a gyógyszeradagot, ha a mágnesterápia csökkenti a vércukorszintet. Ha ez az intézkedés kimarad, hipoglikémia alakulhat ki. Tanácsos ezért a kezelőorvost tájékoztatni arról, ha az ember mágnesterápiát használ.
Főleg a lábakon lévő nyitott sebeknél mutatkozik nagyon hasznosnak a pulzáló mágnesterápia: Ez a cukorbetegeknél gyakran csak nehezen orvosolható kórkép, a pulzáló mágnesterápia segítségével olyan jól kezelhető, hogy a seb záródik, és nem szükséges műtét, illetve amputáció.
A pulzáló mágnesterápia tehát egy ideális kiegészítés a cukorbetegeknek azon hatások csökkentésére, amelyekkel a betegség főleg hosszú távon jár együtt. Ennek során ideális a rendszeres, napi kétszeri otthoni alkalmazás, amely egy hasznos befektetés a legértékesebb vagyonunkba: a saját egészségünkbe. Ráadásul nemcsak a cukorbeteg használhatja a rendszert, hanem a család többi része is az egészségmegőrzés jegyében.
A sejtek anyagcsere-folyamatainak javítása, felgyorsítása, a gyógyulás elősegítése
Az emberi szervezet minden egyes sejtje elektromos alaptevékenységet mutat. Értéke a sejten belüli és a sejten kívüli tér között átlagosan 50-150 mV között változik, a sejt állapottól függően. Ez a potenciál különbség diszkrét értékek között folyamatosan fennáll, és alacsony vagy közepes frekvenciával ingadozik. Ezek az elektromos és - az elektromossággal mindig együtt járó - mágneses változások alapvetően meghatározzák a sejtek és a szövetek működését, anyagcseréjét, regenerációját, reakcióidejét, továbbá beállítják a sejt érzékenységét a külső vagy a belső ingerekre egyaránt. A sejtmembránban található ion-csatornák fehérje molekuláinak térbeli konfigurációjának megváltoztatásával befolyásolják többek között a nátrium-, kálium-, kalcium- és klorid-ionok sejten belüli és kívüli tér közötti áramlását, egyensúlyát. Minden szervezet a saját, pillanatnyi állapotának és ritmusának megfelelően változtatja elektromos státuszának frekvenciáját, mivel minden élő sejt működése folyamatos, dinamikus változásokon alapszik.
Például egy anyagcsere folyamat során keletkező molekula beindíthat egy vele szoros kapcsolatban lévő másik folyamatot, majd egy harmadikat és így tovább akár bonyolult kaszkád rendszereket is. Ezeknek a folyamatoknak és a hozzájuk kapcsolódó elektromos státuszváltozásoknak, ritmusa és frekvenciája van. A pulzáló mágnesterápia használata során elsődleges hatásként a sejtrugalmasság növekszik, ami a vérlemezkék elválását eredményezi, megelőzve azok összetapadását. A szétválasztott vérlemezek megnövekedett oxigénszállító képességükkel már eljutnak a kapilláris rendszerekbe, azokat friss, oxigén dús vérrel ellátva.
Az OMI pulzáló mágnesterápiás készülékek segítségével bevitt plusz energiával megnöveljük a sejtpotenciált, ezáltal javítjuk az oxigénellátást, és hozzásegítjük az anyagcsere termékek elszállításához. Ezzel megteremtetjük a szervezetünk számára azt az ideális és minimális feltételt, hogy gyógyulásnak indulhasson.
A mikro keringés karbantartása és jobbá tétele az életminőség javítása és megelőzés szempontjából is kiemelkedő jelentőségű. A terápia során alkalmazott pulzáló elektromágneses tér, képes membránszinten befolyásolni a sejt működését, ahogy ezt a (Massot O., 2000, Brighton C T., 2001, Varani K., 2002) szakirodalmak is alátámasztják.
A sejtek saját működésükhöz energiát igényelnek. Ezt az energiát saját anyagcsere- folyamataik révén maguk képesek előállítani. Ehhez tápanyagra és oxigénre van szükségük. A tápanyagok felvételét is, és a salakanyagok leadását is a sejtmembrán elektromos potenciálja biztosítja.
A betegségek során megváltozott membránpotenciál visszaállítható a pulzáló mágnesterápiával, mivel az aktiválni képes a feszültségfüggő membráncsatornákat és közvetve vagy közvetlenül egyéb membránalkotók működését, felgyorsítva ezzel az összes sejt anyagcsereforgalmát.
Ez utóbbi pedig indukálja a szövet vérellátásának, egyúttal oxigén–és tápanyag ellátásának növekedését, az anyagcsere-végtermékek elszállítását, mely utóbbi alapfeltétele a gyógyulásnak.
Tulajdonképpen arra készteti a sejtet, hogy elindítsa és használja az addig gátolt anyagcsere-folyamatait, és ez által támogassa saját regenerációs képességét is.
Ez az újítás optimalizálja a pulzáló mágnesterápiás eljárások hatékonyságát, és kiszélesíti az indikációk spektrumát. A pulzáló elektromágneses erőterek lehetővé teszik a járulékos hatás nélküli, elviselhetően kicsiny térerő felhasználását, amelyek a természetes földmágnesség térerejét nem múlják felül.
Ajánlatkérés